Lademoen Barnehage
  • Hjem
  • Om oss
  • Pedagogisk profil
  • Kontakt
  • Mer
    • Søk plass
    • Bildekarusell
    • Trondhjems Asylselskap
    • Barnehageloven
    • Rammeplan
    • Udir

Velkommen til oss


Vi er nærmeste nabo til Nedre Elvehavn og føler slektskap både til dette tradisjonsrike , gamle industriområdet og dagens raskt voksende forretningsstrøk.

​Den flotte bydelen vår gjenspeiler et stort mangfold av familier, kultur og språk. Vi som barnehage har en viktig rolle i å ta godt i mot alle. Derfor er vi ekstra bevisste på å bruke tid på kommunikasjon og samarbeid.
​I Lademoen barnehage er det høyt under taket i dobbel forstand. Vi gjør hva vi kan for at barn og voksne skal bli møtt på en imøtekommende og hyggelig måte , og for å skape en lun , trygg og rolig atmosfære.

​At vi har utvidet kristen formålsparagraf , betyr for oss at vi legger vekt på medmenneskelighet og omsorg i hverdagen .
Picture
Picture
Picture

Formål og verdier


​Barnehagen skal drives i samsvar med Lov om barnehager og de av departementet til enhver tid fastsatte forskrifter og retningslinjer, kommunale vedtak for private barnehager, samt vedtak og retningslinjer fastsatt av eier. Barnehagen bygger på kristen tradisjon og kristent verdigrunnlag.

​Barnehagen skal preges av Trondhjems Asylselskaps fire grunnverdier, respekt, tilgivelse, mot og ansvar. Gjennom de voksnes arbeid og holdninger utøves etisk veiledning som bygger på kristne og humanistiske verdier. Barnehagen skal gjennom sin virksomhet formidle innholdet i den kristne kulturarv.
Vedtekter

Årsplaner


​​I Trondhjems Asylselskap består barnehagenes årsplanen av to deler:
  • En generell del som gir overordnede, felles føringer for alle barnehagene for en fireårig strategiperiode. Innhold og prioriteringer drøftes i TAs styre og ulike faglige fora før den legges frem til godkjenning i den enkelte barnehages samarbeidsutvalg.
  • ​En spesiell del som gjelder den enkelte barnehages faglige, pedagogiske innhold og konkretiserer hvordan barnehagen, ut fra generell del, vil jobbe inneværende barnehageår. Innholdet er tema i foreldresamtaler, foreldremøter, personalmøter og samarbeidsutvalg. Planen utarbeides av daglig leder i samarbeid med pedagogisk personale og godkjennes av barnehagens samarbeidsutvalg
Årsplaner

Personalet

​Vi oppfyller pedagog og bemanningsnorm. Vi har ansatt pedagoger og fagarbeidere. Styrer er ansatt i 100% stilling.

Vi samarbeider med ulike organisasjoner og tar imot personer på arbeid/ språk praksis gjennom året. Vi tar også imot studenter fra Dronning Mauds Minne høgskole.

Mat og Måltider

​Vi ønsker å skape gode rammer rundt måltidene. Vi setter av god tid, og måltidet er en god arena for samtale og refleksjon sammen med barna.

​
Ved Lademoen barnehage tilbereder og serverer vi alle måltider i løpet av dagen. Vi har ikke ansatt kjøkkenpersonalet, så det er avdelingspersonalet som står for dette.

Picture
Bildet er fra barnehagens 120-årsjubileum 2013
Det serveres frokost når barnet kommer i barnehagen. Det er noe ulikt på avdelingene om hvor lenge det serveres frokost. Mellom 09:30 og 10:00 setter vi frem et fruktmåltid. Lunsj er ca. 11.30 Da serveres hjembakt brød og et variert utvalg av pålegg. I halv tre tiden serveres frukt/ knekkebrød.
​
Fra september til mai får vi levert fiskemiddag fra Trondhjems hospital en gang i uka.

Avdelinger

Lademoen har 4 avdelinger:
Revehiet og Bikuben tar imot barn fra 1 – 3 år.
​Harestua og Maurtua tar imot barn fra 3 - 6 år. 
Picture

Den viktige leken


​Leken er en viktig del av barnas hverdag , både ute og inne. Vi varierer mellom fri lek på barnas premisser, lek med deltakende voksne og aktiviteter styrt av voksne. Vår beliggenhet gir gode muligheter for opplevelser utenfor barnehagen .

​Ulike kulturarrangement er vi flittige brukere av. I tillegg er vi flinke til å bruke nærmiljøet som arena for utflukter i små og store grupper. Vi tar med oss barna i skogen og i fjæra.
​​Barnehagelovens § 2 sier:
​Barnehagen skal gi barn muligheter for lek, livsutfoldelse og meningsfylte opplevelser og aktiviteter i trygge og samtidig utfordrende omgivelser.
Picture

Utedager


Vi leier buss og har tre dager i marka for de store og to dager for de små.
​
Picture
​Mål for dagene:
  • -alle skal gå oppleve gleden ved å være ute på annet område enn barnehagen
  • -oppleve naturen som en arena for lek og læring
  • -vi skal lytte, lukte og smake på det vi finner i naturen
  • -få erfaring med å bevege seg i ulendt terreng
  • -kunnskap om hvordan vi kan ta vare på naturen
​

​Tradisjoner


​I Lademoen barnehage har vi mange tradisjoner. Noen er gamle og noen er nye , men alle er så godt innarbeidet at vi kan kalle det en tradisjon.
  • Sommerfest:
    Vi arrangerer sommerfest for barn og foreldre i juni hvert år. Vi leier bydelshuset, som ligger vegg i vegg med barnehagen, og dekker langbord med mat fra alle land vi har familier fra. Barna underholder og vi tar avskjed med førskolebarna som skal starte på skolen.  
  • Turer:
    ​Vi bruker b.l.a å dra til Korsvika , Ringvebukta , Estenstadmarka , Voll 4h gård , Dronning Maud-parken og nærmiljøet. Lavvo er med så de minste kan få ” duppen” sin.​
  • 5 årsklubb:
    Eget opplegg for 5 åringene med aktiviteter i og utenfor bhg. De har b.l.a tombola, koker suppe og går i lucia tog.
    ​​
  • Julefrokost:
    Vi inviterer foreldre på frokost i bhg på lucia dagen. 5 åringene går lucia og skaper en trivelig stemning. Trekning av arbeidsutvalgets julelotteri.
  • Påske:
    Vi er på besøk i Lademoen kirke og følger presten på en påskevandring. Påskefrokost for foreldre og barn på barnehagen 
Picture

Tilbud til de minste

​De minste barna får hvert år tilbud om å delta i "Kirkeskipet" i Lademoen kirke. Det er en tilrettelagt gudstjeneste for de alle minste barna. Alt skjer på barnas premisser og initiativ og det er kjempeartig å springe opp og ned kirkegulvet hundre ganger. 
Picture

Overganger 


​ Livet består av mange overganger og endringer. Den første overgangen vi som barnehage tar del i er når barnet skal begynne i barnehagen.
​Besøk
Vi tilbyr besøk i barnehagen en gang i uka fra slutten av april / starten av mai til midten av juni for nye barn og foreldre.
Vi setter av en time og foreldre og barn får være på avdelingen sammen pedagogen og de andre nye barna og foreldrene. Dette er en fin måte for foreldrene til å bi kjent med barnehagen, vi blir kjent med dere og barna kan starte prosessen med å være i nye omgivelser. Vi ser også at dette fører til at mye usikkerhet omkring oppstart er borte hos foreldrene og tilvenningen i august går lettere.
Vi opplever at foreldrene synes dette er et godt tilbud. Vår erfaring med dette er at vi får gitt mye informasjon til foreldrene og at de som er nye blir trygge i rollen på det å være en barnehageforelder.
Oppstart
Trondhjems Asylselskap har jobbet mye med å legge til rette for 1 åringen i barnehagen.
Vi har deltatt i prosjektet; En god barnehage for 1 åringen.  Vi jobber ut ifra kunnskap og erfaring vi har med de minste barnas behov når det gjelder tilknytning og oppstart i barnehage.
Vi avtaler oppstartdato med dere foreldre, slik at vi tar imot i puljer. Dette for å få god tid med hver enkelt familie. Vi anbefaler en meget forsiktig oppstart og anmoder de som har mulighet til det, å la barnet ha korte dager den første tiden. Starten i barnehagen er strevsom for de minste og det er viktig for barna at det ikke er noe annet som skjer i familien i denne perioden.
Det er svært ulikt hvordan barna reagerer når de begynner i barnehagen. Og det er vanskelig å gi noe fasit svar på hvordan starten vil bli. Personalet har god erfaring og veileder dere gjennom dette på en god måte.
Overgang fra småbarn til stor barns avdeling
Det året barnet fyller tre år skal det begynne på stor barns avdeling. Det varierer jo når på året barnet er født, så noen kan faktisk være 3,5 og noen ikke mer enn 2,5 når de starter. De aller fleste flytter opp i august, men det kan hende vi flytter opp hvis det blir ledige plasser i løpet av våren.
Det er pedagogene på småbarn som foretar fordelingen av barna. Dette gjør de ut ifra en vurdering av hva som er best for barnet og gruppa.  Foreldrene blir informert om dette i februar. I mars starter vi med besøk på stor barns avdelingene. Det starter med en forsiktig tilnærming, så tar vi det videre i barnets tempo. Det er et tett samarbeid mellom avdelingene omkring dette. 
Overgang fra barnehage til skole
Harestua og Maurtua har felles førskoleklubb.
I førskoleklubben har vi aktiviteter som legger stor vekt på samarbeid, utvikling av sosialkompetanse og selvstendighet.
Trondheim kommune har utarbeidet en veileder for overgang fra barnehage til skole og SFO. Den sier mye om hva som er barnehagens ansvar, og hva som er skolens ansvar i denne overgangen.
Picture
følg oss på facebook
Adresse:
ØSTERSUNDSGT. 3  
​7067 TRONDHEIM
​​Kontor:   
958 00 426 
lademoen-bhg@asylselskapet.no
​Vi har åpent fra 07.15 -16.30
Styrer: Gøril Linge Five
954 44 809 ​
Avdelingene:
Bikuben: 95 96 21 10
Revehiet: 95 96 02 70
Maurtua: 95 94 84 45
Harestua: 95 94 35 03
Picture
Laget av Barn-Nett
-trygge IT-løsninger for barnehager
  • Hjem
  • Om oss
  • Pedagogisk profil
  • Kontakt
  • Mer
    • Søk plass
    • Bildekarusell
    • Trondhjems Asylselskap
    • Barnehageloven
    • Rammeplan
    • Udir